Header

SAVE SOME Money

Är det bara jag eller är april otroligt ekonomiskt påfrestande? Haha, kanske bara är jag. Hur eller hur så har jag börjat tänka lite mer på mina utgifter och vad jag kan göra för småsaker i vardagen för att göra en stor skillnad i plånkan som jag tänkte dela med mig av. Främst för alla onödiga småköp.

KÖP INTE BARA FÖR ATT DET ÄR PÅ REA
Många småköp blir stora i slutändan. Hur många gånger har man inte köpt något man knappt tycker om "bara för att det är på rean"? Ja, men den kostar ju bara 30 kr och så slutar det med att tröjan man köpte bara hänger i garderoben. Innan varje "fynd" så ställ dig själv frågan: Hade jag köpt denna om den inte varit på rea?

SKRIV UPP VAD DU BEHÖVER
Jag älskar att springa runt i affärer så fort jag fått pengar men det slutar alltid med att jag gör en massa onödiga köp som får plånboken att eka tom. När jag kommer ut ur affären har jag INGET med mig hem som jag faktiskt är i behov av vilket resulterar i att jag får ångest över att jag inte har råd med det jag behöver. Skriv varje söndag ner saker/plagg/smink som du verkligen behöver inför kommande vecka och köp det i första hand. Då slipper du ångesten för alla saker du behöver men inte har råd med.

SPARA SPARA SPARA
50 kr, 100 kr, 200 kr. Du bestämmer, huvudsaken är att du sparar lite. Antingen har du ett mål eller så bara bestämmer du att nå en summa du ska kunna slösa hur mycket du vill utav. Dessutom om du hittar något utöver listan du VERKLIGEN vill ha så kan du ta ifrån det kontot. Spara direkt i början av månaden, annars kommer du (med all förmodan) ha ca 2 öre att kunna lägga på sparandet. Beroende på vilket mål du har med ditt sparkonto så får du planera upp det på olika sätt. Om du ska spara för ett mål: ge till dina föräldrar/ gör ett sparkonto som du inte kan röra under en viss tid på banken - så att du inte kan ta av pengarna för att köpa de där jeansen. Om du bara vill ha ett konto till spontana köp: gör ett eget sparkonto och lägg in en viss summa i början av varje månad. Somsagt: småköp blir stora tillslut -> smått sparande blir stort tillslut.

SKRIV NER ALLA KÖP
Som jag tjatat om, alla småköp blir stora i slutändan. Småköp kan vara den största boven för många personer eftersom man hela tiden tänker "bara 10 kr", "bara 79 kr" osv osv. Jag har gjort det, du har säkert gjort det. Men om man skriver ner allt man köper och räknar ihop det av slutet i varje månad så kanske dedär 10 kronorna för i princip ingenting blivit 500 kr. Trust me, hände mig i februari och det är inte förrän man ser allting som man förstår hur mycket pengar det faktiskt blir. SKRIV SKRIV SKRIV!!!

TÄNK EN EXTRA GÅNG
Detta låter säkert klyschigt: men vänta en dag eller två om du spontant hittar något du tänker att du vill ha. Sov på saken, om du fortfarande vill ha det då så köp! Ofta när man har spenderarmoodet igång så blir kläder och saker extra lockande bara för att man är i just det moodet. Vill du verkligen ha detta? Hur ofta kommer denna saken/ detta plagget att användas? Är det värt pengarna?

BUDGET!!!
Bestäm dig för hur mycket du får lägga på saker för varje månad. Om din inkomst ligger på 4000 kr kanske en budget för någon bor hemma skulle kunna se ut såhär:
Mat: 1000 kr
Kläder: 1000 kr
Resor (buss,tåg osv): 500 kr
Sparande: 500 kr
Vad jag vill: 1000 kr

Jag hoppas att detta kunde hjälpa er någorlunda och om ni har några tips så dela gärna med er!!!

Likes

Comments

!
!
!

I am in loooove, alltså scarfen gör en sådan himla skillnad! Från att gå till en helt basic outfit till en lite mer icke-basic outfit (haha you don't say). Nejmen jag tror att ni förstår vad jag menar. Det finns små "accessoarer" som lyfter en hel outfit: scarfs, hatt, keps och liknande.
Har somsagt letat efter en scarf som denna i ca 100 år och finally så hänger den i min garderob. Dock är det egentligen ett band från ett par shorts jag köpte på H&M, men ibland får man vara lite kreativ.

CR

Likes

Comments

Some favorites

Idag när jag vaknade så började jag dagen med att kolla lite på youtubeupdates jag missat de senaste dagarna och såg en ursnygg cape Therese Lindgren hade på sig. Självklart var jag tvungen att gå in och kolla runt lite, kan säga att jag legat i en timme snart och bara kollat runt på White Foxs hemsida! Det är bara att klicka på bilderna för att komma till plaggen. Som ni kanske märker fastnade jag extra mycket för deras polos hehe... Som att jag behövde fler, men I guess att man aldrig kan ha för många polos. Håller ni med?

CR

Likes

Comments

CHECK OUT @cassierasmussen