Header

// Att dissa sig själv, söka en partner som inte finns, inte ta emot komplimanger och att rätta sig utefter andras åsikter, hur mår du?

I mitt nyårslöfte stod det med stora bokstäver "sluta dissa mig själv", något jag ständigt gjort. Har egentligen inte tänkt så mycket på det själv, men drar ofta tragiska skämt och refererar till mig och mitt liv. Har alltid varit sådan och tänkt att det är en slags humor. Men på senare tid har jag börjat söka information kring tankar och ords värde, hur de präglar våra liv och vår självkänsla. Fine, att skämta om sig själv i tragiska situationer då och då kanske ger en ett gott skratt. Men när man om och om gör det så börjar man intala sig själv att det är sant. Medvetet eller omedvetet så sänker vi oss själva och gör liksom narr utav oss själva när vi gör såhär. Det sätter sig i ryggraden på något sätt, om du förstår vad jag menar. Etsar sig fast liksom. Du hade ju inte skämtat på det sättet om det gällde din bästa vän, så varför gör du det mot dig själv? Du inser ju att det inte är rätt att dra ett sådant skämt om någon du älskar och det är väl lite min poäng.

Likaså att många jag känner, inklusive mig själv, ständigt söker efter en partner som inte finns. Kanske kan det vara grannen som höll upp dörren in till soprummet idag? Eller han jag träffade en gång på en fest någonstans som gav mig trötta kyssar och bakisångest? KANSKE är det han jag matchade med på tinder!!! Ja så måste det vara. Eller? Jag är snart 18 år och har nu precis börjat se och lära känna små, små delar av mig själv. Istället för att lägga ner energi på att hitta mig, sätta min prägel på och utveckla kärleken till mig själv så är jag i ständigt sökande av att bli bekräftad och älskad av någon annan. Varför är det så? Ibland stöter man på någon som man faller pladask för, men ingen har blivit kär av att tvinga fram något som egentligen inte finns. Man söker helt enkelt en partner som inte finns. Men vad händer med dig, då? När du kollar i spegeln så ser du den personen du bör satsa på rakt framför dig. Den enda personen som förtjänar så pass mycket tid och energi. Den personen som förtjänar att älskas betydligt mer än vad den gör just nu. Det är du.

Och hur många gånger har man inte generat vridit och vänt på sig själv, nästan skämts lite, när man fått en komplimang?
"Fan, vad grym du är!"
"Ehh, tack. Eller, du är grymmare!"
Lite som att man inte kan ta emot det man fått av någon. Låt mig jämföra det med en gåva. Du får en present av någon, hur oförskämt hade det inte varit att ge tillbaka den? Det är precis vad du gör när du inte tackar och tar in komplimanger du får. Någon ger dig något från dom till dig. De har tänkt på något och lägger ner tankeverkstad och tid för att ge dig detta. Det är som att någon gått ner på stan, letat efter den perfekta presenten. Köpt den och gett den till dig. Som att när du då får den gåvan, så vill du inte ha den? Tack, men nej tack. Det hade du inte gjort, du hade visat att du uppskattat presenten, tackat och sedan haft med dig den i ditt liv. Bara för att det inte är något du kan ta på, betyder det inte att det inte har samma värde. Om inte mer. Sluta lämna tillbaka gåvor. Ha med dig dom istället. Alla komplimanger är anledningar till varför du ska älska dig själv. Låt de stärka din självkänsla, ta dig lite längre.

Sist men inte minst, andra personers åsikter och värderingar om en själv. När du börjar värdera andras åsikter om kläderna du bär, om hur du är och om dina mål i livet är "tillräckligt bra" har du hamnat i världens kanske mest farliga, vanliga och destruktiva spiral. Det kan handla om att jag inte fick så bra ben i ett par jeans, hon sa ju det. Men min pojkvän sa att jag visade för mycket. Om jag blir tystare kanske de inte kollar lika mycket. När jag sitter och skriver detta brinner det inom mig. Är det DU som ska leva DITT liv eller är det tjejen i din parallellklass som ska? Eller är det din lärare? Din granne? Din pappa? Nej, det är DU. Varför låter du andra människor sätta upp regler för hur du ska leva ditt liv? Du är den enda du kommer ha med dig hela livet, se till att DU trivs med det du gör och den du är. Ställ dig inte i ledet, var färgklicken i den svartvita tavlan.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej på er! Idag har varit en stridig dag, om man underdriver. Måndag i sitt esse så att säga. Förutom att inget går som en vill så fick jag i dag reda på att Drakes konsert är på lördag och jag, Malou och Katta har totalmissat detta?!?!? (JA vi har köpt biljetter) På något konstigt sätt har vi fått för oss att konserten är den 25 mars och nu har vi ingenting planerat. Valet blev då att strunta i det, tyvärr. Aj hjärtat. AJ AJ AJ.

Men nu över till lite roligare saker! Veckans planer:

Veckans schema...
Måndag: Dans och sova i tid hehe, dessutom plugga lite ledarskap.
Tisdag: Körlektion, körkortsteori (sista veckan nu) samt plugggg.
Onsdag: Åka till sjukhuset och hälsa på mamsen som ligger inne, gissa vad som händer efter det? MER PLUGG! :-D
Torsdag: Gym är i mina tankar, jaaa ni läste rätt haha
Fredag: Kanske sleepover (bara jag som vet om den än hehe)
Lördag: Då ska vi på lite bravader med BÄSTA temat, you'll se ;-)
Söndag: Danslektion och körkortsplugg

Denna veckan ska jag...
Börja skriva i bra-boken
Göra om designen på bloggen
Fixa med papper inför kommande resa

Denna veckan ska jag inte...
Somna efter halv 11
Vara lat och hoppa över plugg, skriva i bra-boken osv osv
Klaga på småsaker om händer mig

Likes

Comments

// Idag åker jag ut till mormor och morfar. Planen är att stänga av mobilen, ta med mig lite böcker, läsa massor och andas ut lite. Lever i ständig stress och känner att det är dags att komma iväg lite. Dock kommer jag att ge en halvtimme till godo imorgon så att jag kan blogga och så, men mer än så är det inte. Att vara ute hos mormor och morfar gör mig så otroligt lugn och att låta sig själv njuta av lite tystnad då och då tror jag är viktigt! Oavsett om man åker på en resa, springer en runda eller som jag, tar första bussen ut till landet. Eller ja, landet och landet... Det finns kor och får i alla fall, haha. Man får väl klassa det hur man vill ;-)

Vi hörs imorgon!

Likes

Comments

CHECK OUT @cassierasmussen