Header

MÅNDAGEN DEN 20 NOVEMBER

Humör idag?
Pirrig i hela kroppen. Jag har tagit tag i alla uppgifter som behövt tillsammans med att jag förhoppningsvis inom en snar framtid kommer att genomgå en sjukt oväntad positiv förändring i mitt liv.

Vad gör du exakt just nu?
Just nu har jag precis gjort Risktvåan. Har bokat min uppskrivning och körning, börjar redan bli nervös trots att det är ett bra tag kvar. Sitter och väntar på pappa som ska legitimera att jag är jag när jag fixar mitt pass. Mitt nya blev stulet ca 2 veckor efter jag skaffade det och nu är det dags att fixa ett nytt! Wheeey

Dagens planer?
Klockan 05:20 ringde alarmet och på schemat stod morgonträning. Nu inför rugbyn går man runt som en vandrande zombie haha, men är verkligen riktigt taggad! Nästa vecka står vi och dansar inför våra skolor och får uppleva adrenalinet en sista gång :( Efter det har jag bara varit i skolan och gjort risktvåan. Nu ska jag möta upp Julia och Rafal på TacoBar för lite käk innan dansen!

Helgens planer?
Som det ser ut just nu så har jag faktiskt inga planer alls, det gör mig lite stressad.

Vad ser du mest fram emot i helgen?
Att vara klar med alla inlämningar och seminarie denna veckan bär med sig!!!!

Veckans serie?
HOW TO GET AWAY WITH MURDER!!! Inte konstigt med tanke på att den är producerad av Shonda Rhimes som också är ansvarig för Grey's <33

Vad gjorde du för ett år sedan?
Vi hade bland de sista träningarna med V for Victory. Kommer inte ihåg detta själv, men memories på snap hjälpte.

Vad har du på dig idag?

Uggs, trashade blå jeans, tisha och fluffjackan på!

Likes

Comments

featured UF @ YouTube

Som ni vet var vi och filmade för den kommande reklamfilmen av vår första kollektion - ft. winter. Under detta tillfälle passade vi även på att filma lite bakom produktionen så att ni alla kan följa med i processen. Snart är reklamfilmen också ute... stay tuned<3

Likes

Comments

Omklädningsrum. Speglar. Konversationer. Min största rädsla.
.Jag har stått i omklädningsrummet i 10 minuter nu. Tröjan satt bra men ändå står jag kvar. Står kvar och granskar det som gett mig så många smeknamn. Jag tittar ner på tröjan och sedan upp igen. Vänder ansiktet till höger, till vänster. Tårarna rinner ner och jag torkar av dom i jackan som hänger på kroken framför mig. Speglar, vart jag än vänder mig. Äckliga, vidriga speglar. Jag tar upp fingret och håller det över kullen på min näsa. Kanske försvinner den då. Kanske kan jag gå ut från H&M som en ny människa. Tänk om. Ja, det skulle ju gå att göra en operation. Mamma och jag var ju hos doktorn och kollade om det var möjligt och hur det skulle gå till. 40 000 fattigare skulle jag vara en livstid säkrare. Ellerhur? Det var ju så det var. Då skulle jag inte behöva håller för handen så odiskret i konversationer med människor. Jag skulle inte stanna hemma för att jag hade så mycket självhat. Om min näsa bara varit rak istället för böjd, tänk om. Tänk om. Jag drar av mig tröjan och låtsas för några sekunder medan jag blundar att min näsa är rak. Det känns lite bättre. Tills jag ser mig själv i spegeln igen. Jag går ut ur omklädningsrummet och hänger tillbaka tröjan. Inget ser bra ut på någon så ful som jag. Går ut från H&M. Inte som en ny människa.

Vara med på bilder, le, ideal. Min största rädsla.
Vi sitter och skrattar. Mina fina tjejer och jag. Vi ska snart på hemmafest och jag har varit taggad sedan förra veckan. Någon frågar om vi ska ta en bild, alla säger glatt ja och ställer upp sig. Sedan kommer klumpen i magen. Jag säger att jag kan ta några bilder, och byter med en tjej från mitt gäng. Hon måste ju såklart vara med på en bild, menar jag. Vi kollar på bilderna igen. Kan jag lägga upp denna? Frågar någon, en bild som tog när ingen var beredd. Jag ler, i profil. Näsan blir extra krokig då, så jag säger att jag inte gillar ljuset, hur det får mig att se ut. Det är blixt. Ingen reflekterar över det. Skönt, tänker jag. Där står alla mina så vackra vänner och ler, skrattar. Någon gör en pussmun. Mina fina vänner, tänk om jag vore som dom. Tänk om. För visst finns det bara ett sätt att vara vacker på? Bara för att dom är fina med sina raka näsor, visst måste min näsa vara ful då? ELLERHUR? Jag låser in mig på toan. Ringer Moa och säger att jag känner mig ful. Att jag inte passar in. Hon säger att jag ska sluta sänka mig själv och att jag är vackrast, vackrast i världen. Att jag någon dag kommer förstå. Jag står i några minuter och övar på att le trovärdigt. Sedan går jag ut. Och ler. Förstår inte alls.

Komplimanger, blickar, smeknamn. Min största rädsla.
Jag sitter hos frisören och så kommer det fram en tjej och frågar om hon får ta kort på mitt ansikte. Mina drag är så väldigt annorlunda, något man kommer ihåg. Hon knäppte bilden och menade bara väl. Efter hon gått ekar hennes ord kvar. Annorlunda? Visst kommer man ihåg mig, alla vet vem Zlatan är. Hon kan ju inte menat något positivt med det där, tänker jag och skakar av mig all fin innebörd. Hon kan ju inte menat något bra. Ordet annorlunda har jag fått höra så många gånger, det sägs via ord men också genom blickarna i korridoren. Blickar som hugger tag i hjärtat och stramar åt i hela bröstet. Som gör att man hellre är hemma från skolan än att visa upp sitt fula tryne. Zlatan var mitt smeknamn idag, visst är det kul? Hela klassen skrattade ju åt det. Kanske är det bara min humor som det är fel på. För visst är det roligt ändå? Jag ser ju ut som Zlatan!

Det jag nu återberättar är fruktansvärda tankar jag hade om mig själv - fram till för bara något år sedan. Idag vet jag bättre än såhär men måste ändå gång på gång påminna mig själv att exempelvis inte jämföra mig. Bara för att någon annan är fin innebär det inte att jag blir ful. Jag behöver inte vara fin som hen, jag kan vara fin som mig. Punkt. Det är så konstigt att titta tillbaka på hur jag kände inför min näsa och inse hur stor plats det komplexet tagit i mitt liv. Hur jag varit beredd att lägga så mycket pengar på operation, bara för att min näsa inte råkar vara rak. Förra året la jag upp denna bilden:

Med bildtexten: På tiden att hysta lite komplex. Här står jag i profil och det är inte mycket värre än så

Jag började steg för steg uppskatta de saker jag tidigare hatat med mig själv. Lära mig att alla ser olika ut och att det är så himla häftigt. Alla bär vi med oss egen karaktär. Insida, ut. Och jag började tänka att visst är det så att beskrivningen av mig med stor näsa är samma sak som att beskriva någon med långt hår. Det behöver inte vara varken negativt laddat eller positivt laddat. Och till alla människor som någonsin tryckt/trycker ner mig för mitt utseende: jag tycker så himla synd om er. Kram på er. Hoppas allt löser sig. Att sänka någon annan för att höja sig själv är aldrig okej. Vad som än får er att göra det hoppas jag att ni växer ifrån. Precis som jag växte ifrån mina komplex och att sänka mig själv. Så, min största rädsla och mitt största komplex har blivit min största lärdom. Och för det är jag evigt tacksam.

Likes

Comments

ft. WINTER 

New!!! 

photoshoot 

Nu sitter jag på första gången på kanske 4 timmar, vi har filmat vår första kollektion i samarbete med NORDSOOL. Är så tacksam för alla som var på plats och hjälpte till. Är heeelt slut men ska snart vidare på V for Victoryträning hehe. Följ @FEATUREDUF på Instagram för att följa vår resa där. Vi kommer snart att börja ta emot förbeställningar! För fler bilder kika vår Instagram<3

Likes

Comments

CHECK OUT @cassierasmussen