Header

2017, mitt bästa och sämsta år hittills i livet. Det har varit ett struligt men lärorikt år och jag har nog aldrig under 12 månader växt så mycket i mig själv som dessa. Tänka sig, att nu är snart 2017 slut. Och jag klarade det. I början av året skulle man kunna underdriva och säga att jag var en enda trasslig röra. Mina prioriteringar var urkassa och hela livet i obalans. Jag hade förlorat mig själv på ett sätt jag aldrig tidigare gjort. Eller snarare, jag började kanske för första gången ifrågasätta vem jag var. Det hade jag liksom aldrig tidigare funderat över, utan jag hade bara varit. Kärleken till mig själv började svaja och tillslut hade jag kommit ner i en väldigt negativ spiral. Det gick ut över min omgivning och sårade mina närmsta, vilket jag än idag får magont av att tänka på. Men det var mitt i allt detta kaoset kärleken till mig själv började växa som en ensam blomma i de ruiner som mitt liv brutits ner i.


Det där med att älska sig själv är klurigt och komplext, att t.ex stå framför spegeln utan att leta fel är något jag inte alls var bra på. Det första jag förändrade var mina målsättningar, många utav mina nyårslöften innefattade inre mål och självacceptans. Att sluta dissa mig själv och att inte dra in magen är två exempel. Jag tycker att många jag känner (inklusive mig själv) är alldeles för dåliga på att lägga ner tid och omsorg på oss själva. Att växa inuti och förändras är en ständig process, om man inte tar hand om sig själv kan man inte heller ta steg framåt. Det handlar inte om att inte ställa upp för andra, det är något man ska göra, absolut. Men det handlar om att ställa upp för sig själv i första hand. Alla behöver dra bort fokuset från andra i form av åsikter och ibland tid för att centrera sig själv i sina egna liv. Så med "more self love" inpräntat som grundtanke i allt jag gjorde började min sommar. Sommaren som kom att förändra allt.

Med tiden så började jag förstå att så länge jag inte bara slappnar av och gör det som känns rätt för mig så kommer inget att kännas rätt. Jag började utefter det att faktiskt skapa mig en egen trygghet, som var byggd på mig själv. Jag tog mig upp ur de fruktansvärda komplexen och rutinerna. Skapade mig en fin och bra bild av mig själv. OCH JA DET ÄR OKEJ ATT TYCKA OM SIG SJÄLV OCH VARA STOLT ÖVER SINA PRESTATIONER. Idag skulle jag säga att det senaste halvåret bestått av både upp-och nedgångar. Men varje gång har jag tagit mig tillbaka 1000 gånger starkare. Förra månaden blev jag diagnoserad med utmattningssyndrom vilket många såg komma. Förutom jag då. Det skapade en slags obalans, hur skulle jag nu kunna prestera? Och nu, bara några dagar in på lovet känner jag hur det sakta men säkert slutar springa i bröstet. Jag går runt väldigt stressad fortfarande, men det börjar bättra sig. Det är okej att inte alltid prestera 100 också. Har jag fått lära mig de senaste veckorna.

Något jag ska ta med mig in i nästa år är att krama om mig själv oftare. Inte bokstavligen stå upp och hålla om sig själv (det kan man ju också göra om man vill i och för sig). Men att verkligen stanna upp och klappa sig själv på axeln. Krama om med komplimanger, med inlagda timmar i schemat för att bara fokusera på sig själv. Krama om genom att låta sig själv ligga en heldag i sängen och sträckkolla serier. Are you with me? Jag har gjort enorma och fantastiska förändringar i mig själv detta året, utan att ge mig själv en komplimang en enda gång. Jag har exempelvis gått till skolan och presterat där. Jag jobbade i sommar, jag pluggar och övningskör till körkortet. Jag finns där för mina nära och kära. Jag är en närvarande storasyster, dotter, barnbarn. Jag är ordförande för musiksektionen. Jag förlorade stora delar av min trygghet detta året och lyckades bygga upp det själv. Jag har tagit mig ur en lång och djup depression. Jag har trots ett ofungerande inre fått saker i min omgivning att rulla. STOR FET KLAPP PÅ AXELN OCH KRAM OM HJÄRTAT. Vi kämpar alla med så många saker vi inte ens tänker på. Börja se det. Krama om dig själv.

KRAM, C.

Likes

Comments

ÄNTLIGEN har lovet börjat och jag har varit lite borta för att jag tagit vara på tiden till fullo. Igår befann jag mig efter min körlektion, hos Julie. Blev att jag sov där och kom precis hem. Ska dock snart iväg igen för att åka hem till mormor och morfar. Vi ska ha vår årliga uppesittarkväll tillsammans (får kamma hem en bil lagom till körkortet ikv hehe). Henke ska också vara med i år så kommer bli extra mysigt <3

Skulle ljuga om jag inte säger att jag går runt och har ont i magen över körkortet, är verkligen så nervös. Något jag måste ta med mig mer in i 2018 är att slutaaaa att oroa mig för saker jag inte kan styra över. Det enda man kan göra är att plugga och övningsköra, och det gör jag ju. Så måste chilla lite hahah. För övrigt, imorgon är det julafton? Så sjukt? Kändes som det var januari för typ två månader sedan????? ​

Likes

Comments

CHECK OUT @cassierasmussen